نشانه هایی که بیان کننده وجود بحران زناشویی در روابط بین زوجین است:
بحران زناشویی چطور ایجاد می شود؟ در چه موقعی می توان گفت که رابطه شما و همسرتان دچار مشکل شده؟ و در چه زمانی احساس می کنید که در این رابطه نیاز به کمک دارید؟ آیا از روش های حل مشکل آگاهی های لازم را دارید.
به طور کلی برخی از افراد با وجود مشکلات زیادی که در رابطه خود دارند، اما موقعی متوجه می شوند که رابطه شان با همسرشان دارای مشکل است که متاسفانه دیر شده و نمی توان کار خاصی برای تغییر یا اصلاح لازم انجام داد. باید توجه کرد که اگر زوجین در زمان مناسب تری به دنبال کمک گرفتن برای اصلاح رابطهشان بروند، شانس بهتر و بیشتری برای بهبود و تقویت رابطهشان دارند. اما اگر زیاد صبر کنند و به دنبال کمک موثری در راستای رفع بحران و مشکلاتشان نباشند، احتمال این مساله خیلی بیشتر است که در مسیر تخریب رابطه قرار بگیرند و امیدهای لازم برای تغییر را از دست بدهند.
برخی از روانشناسان نیز با مطالعه و بررسی زندگی زوجهایی که رابطه آنها کارآمدی لازم را ندارد و متشنج است، به چند علامت و نشانه هشداردهنده در رابطه آنها مشکل جدی وجود دارد را بیان کرده اند:
برخی از نشانه ها و علایم هشدار دهنده و نشان دهنده شکل گیری بحران زناشویی در روابط بین همسران به شرح زیر است:
- در این وضعیت، چالش و مجادله کردن با همسرتان بیشتر از اینکه در زندگیشما به عنوان یک عامل استثنا باشد به عنوان یک اصل و عادت مهمی تبدیل شده است.
- تفاهم لازم، درک توام با همدلی، آسایش و رفاه به ندرت در زندگی شما وجود دارد.
- معمولا در این حالت نیز زوجین به یاد نمیآورند که چه چیزی در همسرشان وجود داشته که در که در مرحله اول برایشان جذابیت زیاد داشته است.
- معمولا در این روابط، صمیمیت لازم بین زن و شوهر در سطح کمی است و یا اینکه هیچ گونه صمیمیتی دیده نمیشود و زوجین نیز غالبا اتاقهای خودشان را از هم جدا میکنند، و به طور کلی علاقه کمتری نسبت به همدیگر دارند و خصومت های نهفته و آشکار بینشان چنان سیطره دارد که صمیمیت را در زندگی شان غیرممکن میسازد.
- این دسته از زوجین زمان بسیار کمی را با همدیگر هستند و برای هم وقت صرف نمی کنند و به نظر میرسد که دوستان آنها برایشان مهمتر از همسرشان هستند.
- معمولا این دسته از زوجین، واکنشی به موقعیتها، ارتباطات در مخالفت با همسرشان ندارند؛ برای مثال، احساس میکنند که همسرشان آنها را دوست ندارد. حتی در سطحی پایین تر، غذایی را که همسر آماده می کند، دوست ندارد.
- این گروه از زوجین، برای تغییر هر چیزی در زندگی خود، احساس درماندگی و ناامیدی میکنند و به دنبال آن احساس خشم، تنفر، ناراحتی را درزندگی شان تجربه می کنند.
باید گفت که اگر شما کسی هستید که هر یک از این احساسات یا مسایل گفته شده را در زندگی خود تجربه می کنید، باید بدانید که روابط شما با همسرتان دچار مشکل شده است و این احتمال وجود دارد و طولی نخواهد کشید که مشکلات و خیمتری همچون خیانت را شاهد خواهید بود و به مرور نیز این حالت ها نیز ایحاد خواهد شد:
- معمولال نگرش های منفی و حسادتها افزایش می یابد.
- سکوت بین شما و همسرتان طولانیتر می شود.
- بعضی از موقعیت ها، حتی آزارها و سوءاستفادههای کلامی و جسمی بین شما و همسرتان اتفاق خواهد افتاد.
- و غیره
جلوگیری از رسیدن به مرز بحران زناشویی و عاطفی
قبل از اینکه رابطه شما در وضعیت بحرانی و ناسالم قرار بگیرد، به این نشانه های هشداردهنده توجه کنید و قبل از اینکه خیلی دیر شود اقدامات لازم را انجام بدهید تا سلامت زندگی زناشویی خود را حفظ کنید.
- مطالعه کتاب ها و مقالات علمی را در نظر داشته باشید.
- از روانشناس یا مشاور کمک بگیرید.
در نظر داشته باشید که بدون کمک شما، هیچ وقت رابطه شما با همسرتان با مرور زمان بهتر نخواهد شد. همین که شما به میزان خاصی از احساسات آزردگی، خشم و ناراحتی بر زندگی شما غالب شود، روابط شما را با همسرتان بدتر خواهد کرد؛ پس با آگاهی از اینکه روابط شما مشکل دارد و انجام دادن عملی مناسب، ضروری است از رسیدن به مرز بحرانی در رابطه خود دوری کنید.
در صورت نیاز به انجام مشاوره تخصصی، می توانید با روانشناسان متخصص مرکز صدای آرامش در تماس باشید.

هم اکنون خط تماس روانشناس متخصص موضوع بحران در رابطه زناشویی جهت پاسخگویی آزاد میباشد ؛
تماس از خط ثابت ۹۰۹۹۰۷۱۶۱۱
تماس از استان تهران ۹۰۹۲۳۰۱۶۱۲
تماس از همراه اول ۹۹۲۲۵۵۹۵
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل